U Zadru je od 11. – 13. listopada 2013., u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann, održana IV. akademija Mladih hrvatskih liberala, pod temom „Liberalizam i liberalna politika u današnjem kontekstu“, na kojoj je pedesetak mladih liberala raspravljalo o poziciji liberala i liberalizma danas u Hrvatskoj i svijetu, ali i o drugim pitanjima koja se tiču društva općenito te položaja i uloge mladih.

Akademiju je otvorio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je tom prilikom oštro kritizirao dosadašnji način upravljanja državom.”Umjesto gospodarstvom, politika se bavi poviješću, umjesto istine o teškoj gospodarskoj situaciji, serviraju nam se, u ovom trenutku, manje bitne teme koje ne utječu direktno na egzistencijalni položaj građana” – istaknuo je Kosor pozvavši mlade da otvoreno progovore o onome što misle, da se probude i budu svjesni da je vrijeme života na kredit prošlost koja se nikada neće vratiti te da se maksimalno angažiraju u svim područjima života i djelovanja..

Toni Garac, v.d. predsjednika MHL-a, govoreći o aktualnoj političkoj poziciji HSLS-a, istaknuo je važnost angažmana mladih (liberala) u HSLS-u i društvu: “Mladi liberali su spremni raditi na povratku HSLS-a u Sabor, a posebno značajnu podršku očekuju od mladih birača jer će naš program biti okrenut ponajviše prema mladima kojima je u Hrvatskoj danas najteže. Pozvao je sve mlade u Hrvatskoj da se angažiraju u rješavanju svih problema, a da ne ostaju puki promatrači i gledaju kako im nesposobni vlastodršci kreiraju crnu sudbinu koja će ih pratiti narednih desetljeća”.

U sklopu Akademije održane su panel-diskusije, radionice te predavanja prof. Božo Kovačevića, osnivača HSLS-a, dr.sc. Krešimira Krole sa zadarskog Sveučilišta, prof.dr.sc. Zdravka Petaka, s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te potpredsjednika HSLS-a, Darija Hrebaka, bivšeg predsjednika MHL-a.