Mladi hrvatski liberali objavili su priopćenje kao reakciju, kako ističu, na samohvalu Vlade RH povodom dvogodišnjeg rada.

“Mladi hrvatski liberali izražavaju čuđenje Vladinom javnom samohvalom dvogodišnjeg rada kojeg svi, i sindikati, poslodavci, velik dio medija i političkih analitičara i najvažnije građani smatraju pogrešnim.

Rezultati rada ove Vlade su pad BDP-a, 350.000 nezaposlenih od čega polovicu čine mladi, pad industrijske proizvodnje, porezna presija, daljnje zaduživanje, deficit proračuna u iznosu od 17 milijardi kn i izbjegavanje ključnih reformi poput reforme ogromne i neučinkovite javne uprave, neukidanje parafiskalnih nameta za poduzetnike, 21 županija, više od 500 općina i gradova te bezbroj besmislenih agencija itd.

Ako je na pola puta Vlade RH broj nezaposlenih 350.000, cinici bi se zapitali hoće li nas s ovom Vladom na kraju puta dočekati 700.000 nezaposlenih?

Jesmo li zapravo na pola puta ničega!?

Jednako kao sindikati i poslodavci tako i Mladi hrvatski liberali (mladi HSLS-a) rad ove Vlade ocjenjuju čistom jedinicom.

Vlada RH će dobiti priliku za bolju ocjenu, a Hrvatska šansu za oporavak onda kada još samo jedna osoba u Hrvatskoj ostane bez posla – Zoran Milanović”, priopćili su mladi HSLS-a.

                                                                                                                          V.d. predsjednik MHL-a
                                                                                                                                  Toni Garac