down sindromPovodom sutrašnjeg obilježavaja Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down, Mladi hrvatski liberali – mladi HSLS – a Grada Splita i Splitsko – dalmatinske županije su na društvenim mrežama objavili fotografije s različitim čarapama te donirali simboličnih 1000 kn Udruzi za sindrom Down iz Splita. Akciju mladih HSLS-a podržali su županijski predsjednik HSLS-a Branko Radačić te prvi splitski liberal Tonći Blažević.

Kao mladi liberali zalažemo se poštivanje različitosti i jednakost prema svima i svugdje. Osobe sa Downovim sindromom kao društvo moramo prihvatiti i omogućiti im bolju integraciju. Zato smo odlučili da na prigodan način – fotografiranjem s različitim čarapama – obilježimo Međunarodni dan osoba sa sindromom Down. Kako ne bi sve ostalo na tome, donirati ćemo 1000 kuna Udruzi za sindrom Down – kaže Hrvoje Garac, predsjednik mladih HSLS-a Splitsko – dalmatinske županije.

Inače, navedena udruga nije dobila nikakva sredstva za rad od strane Grada Splita pa je zbog toga osuđena na životarenje i prikupljanje donacija sve slabijeg poslovnog svijeta.

Zato će, kažu mladi HSLS-a, na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita o navedenoj udruzi te o samoj problematici govoriti HSLS-ov gradski vjećnik Tonći Blažević kako bi potaknuo da se Grad Split aktivnije uključi u pomoć ovakvim udrugama.

Mladi HSLS-a sudjelovat će na subotnjoj manifestaciji na Rivi te pozivaju sve građane da se priključe aktivnostima obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Downovim sindromom.