Mladi hrvatski liberali – mladi HSLS-a reagirali su na, kako navode, višednevno “prepucavanje ministra Željka Jovanovića i predstavnika Crkve” te ističu kako je nezaposlenost glavni problem u Hrvatskoj, a o njoj se šuti.

Mladi hrvatski liberali (MHL), organizacija mladih HSLS-a podržava uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer vjeruje da je dodatno informiranje uvijek u interesu mladih, no “nije zadovoljna činjenicom da se nacija ‘zabavlja’ oko ovog pitanja, a da se pritom ne govori o stvarnim problemima mladih te o načinu provođenja ovog programa već se stvara nova podjela na ‘njihove’ i ‘naše’, što nikada nije bilo u interesu društva“, navodi u priopćenju v.d. predsjednik MHL-a Toni Garac.

Ističe kako je u takvoj atmosferi potreban glas razuma.

I Vlada RH i predstavnici Crkve se zalažu za uvođenje zdravstvenog odgoja, slažu se u tri poglavlja programa, dok oko četvrtog poglavlja postoje različita stajališta. Zato Mladi hrvatski liberali pozivaju Vladu RH, vjerske zajednice, roditelje i druge relevantne segmente društva da smire tenzije, sjednu za isti stol i u širokoj javnoj raspravi dogovore program koji neće diskriminirati nikoga, a koji će djecu i mlade upoznati s rizicima kojima su svakodnevno izloženi.

“Smatramo da je moguće postići kompromis između Vladina programa i programa kojeg podržavaju vjerske zajednice, kojim bi se naglasila potreba pravilnog informiranja mladih o odgovornom seksualnom ponašanju”, navodi u priopćenju predsjednik MHL-a Toni Garac.

Također zaključuje kako je “zdravstveni odgoj važno pitanje, ali za MHL u ovom trenutku nezaposlenost je problem broj jedan, a o njoj nažalost šute i jedni i drugi”.

Izvor: jutarnji.hr