Na današnjoj konferenciji za medije Mladi hrvatski liberali su upozorili na činjenicu da već nekoliko godina nema menze u centru grada Splita što stvara dodatne gužve i čekanja po sat vremena u drugim menzama na kampusu ili fakultetima.

„Govori se da je za otvaranje menze potrebno 3 milijuna kuna što je zasad prevelik financijski zalogaj za SC-e i MZOS. Grad Split može pokušati pronaći adekvatan prostor u kojem bi se otvorila menza u suradnji s privatnicima koji bi tada poslovanje samo trebali uskladiti s Pravilnikom o pružanju usluga studentske prehrane. Nisu to nikakva revolucionarna rješenja, to je nešto što u Zagrebu ili Varaždinu funkcionara, a slično se riješio problem prehrane u Ljubljani“ kaže Hrvoje Bašić, predsjednik splitskog MHLa-.

Mladi liberali su se dotaknuli i aktualnog problema poskupljenja studentskog menija. Toni Garac, v.d. predsjednik-a MHL-a tvrdi: „Siguran sam da bi se studenti odrekli svoje subvencije kada bi bili sigurni da se odriču u korist novih menzi, fakulteta, domova i slično. Ovako, revolt studenata razumijemo i solidariziramo se s njima u potpunosti.“

Hrvoje Garac, predsjednik MHL-a SDŽ vjeruje u dobru volju nadležnih: „S našim prijedlozima upoznat ćemo službenim putem i MZOS, Grad Split, Rektora Sveučilišta, ravnateljicu SC-a te Studentski zbor. Očekujemo da će se odgovorni za studentski standard naći što prije i raspraviti mogućnost ponovnog otvaranja menze jer to interes studenata.“

Mlade liberali na konferenciji su podržali studenti i predstavnici udruga (Udruga zadarskih studenata, Udruga za bolji Split).