Mladi hrvatski liberali (mladi HSLS-a) izražavaju duboko neslaganje s nacrtom Odluke o elementima i kriterijima za upis u 1.razred srednjih škola 2014/2015.god. kojeg je donio ministar znanosti Željko Jovanović jer se navedenom odlukom zakidaju učenici koji polaze osnovnu glazbenu školu budući im to ne donosi nikakve dodatne bodove prilikom upisa u srednje škole.
 
Nasuprot tome, učenici koji se bave sportom ostvaruju pravo na dodatne bodove prilikom upisa što ih stavlja u povoljniji položaj u odnosu na učenike – glazbenike. Mladi HSLS-a smatraju kako je ministar ovom odlukom diskriminirao učenike glazbenike u odnosu na učenike sportaše.
 
Stav mladih HSLS-a je da se svaki dodatni angažman učenika mora podjednako i pravedno vrednovati bez obzira čime se učenici bavili; sportom, glazbom ili nečim trećim.
 
“Pozivamo ministra da promjeni Odluku jer je zadaća države kreativne mlade ljude poticati koji svojom kreativnošću obogaćuju društvo u kojem žive.
 
U Saboru se nekoć govorilo „kilo mozga –marku!“, a za Jovanovića je očito „kilo mozga-nula bodova“, stoji u priopćenju HSLS-ovih mladih.