mhl kastelaMladi kaštelanski liberali u nedjelju su dobili novu predsjednicu. Riječ je o studentici prava Nini Čurlin, koja je za predsjednicu mladih HSLS-a izabrana na Izbornoj skupštini održanoj u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici, uz nazočnost kaštelanskog i županijskog vodstva stranke, ali i predsjednika stranke, Darinka Kosora.

Uz Ninu Čurlin, na Izbornoj skupštini izabrana je i potpredsjednica Marija Brzović, tajnik Stipe Pirić, te članovi Izvršnog odbora Miomir Zec, Josip Radačić, Jelena Sirić i Jerka Jurić – Bubić.

“Mladi u Kaštelima suočavaju se s brojnim problemima, prvenstveno nezaposlenošću i moj glavni zadatak je aktivno uključivanje u iznalaženje rješenja, alarmiranje javnosti…U mom dosadašnjem radu aktivno sam volontirala u nekoliko udruga, te se nadam da ću u naš program uključiti i različite udruge, a sve za dobrobit mladih Kaštela”  kazala je 20-godišnja Nina Čurlin.

Njoj i ostalim izabranima čestitali su, osim ostalih, predsjednik stranke Darinko Kosor, politički tajnik HSLS-a Splitsko–dalmatinske županije Hrvoje Garac, predsjednik mladih HSLS-a Toni Garac, kao i predsjednik kaštelanskog ogranka liberala Branko Radačić, koji se osvrnuo na rad HSLS-a u Kaštelima.

“HSLS u Kaštelima nastavlja samostalno vođenje prepoznatljive politike i tako će ostati i dalje. Liberali u kaštelima za sada i dalje neće ulaziti u nekakve koalicije, radimo prvenstveno na sebi, želimo ojačati stranku i dovesti je na tu razinu da ona ima poseban značaj u političkom i ostalom životu grada. Na državnoj razini HSLS je u koaliciji s HDZ-om, no politika na državnoj razini je jedno, a ona u lokalnoj sredini, potpuno nešto drugo”  kazao je Radačić.

S Radačićem se složio i predsjednik stranke, Darinko Kosor.

“Državni izbori su približno za sedam mjeseci i mi smo potpisali koaliciju na državnoj razini sa HDZ-om i želimo zajedno pobijediti i to apsolutnom većinom., kako bi sami mogli formirati hrvatsku Vladu, te kako bi ta koalicija mogla napokon provesti gospodarske reforme. HSLS će najveći dio dati upravo u području gospodarstva, u kojem ćemo imati svog člana Vlade. Jer naš prioritet je gospodarstvo i vezano s tim, budućnost mladih. Inače, treba odvojiti državnu od lokalne politike, pa je tako kaštelanski HSLS na prošlim lokalnim izborima donio odluku o samostalnom izlasku na izbore, što je bio veoma hrabar potez. Žao mi je što je nedostajalo malo glasova da liberali ne participiraju u radu gradske vlasti, no nekad u politici treba biti hrabar, jer najlakše je potpisati koaliciju. Na lokalne izbore samostalno smo izašli i u Zagrebu, no sada smo, na državnoj razini donijeli jednu racionalnu odluku o ulasku u jaku nacionalnu koaliciju, u kojoj ćemo moći dati potreban naglasak na gospodarstvo” – zaključio je u razgovoru Kosor..

Inače predsjednik HSLS-a na ovom je području boravio jer je u Splitu održan sjednica središnjeg Odbora stranke, nakon čega je u nedjelju imao sastanke s članovima stranke u Trogiru i Kaštelima, s kojima je razgovarao ne samo o organizaciji ovih ogranaka već i o velikim projektima koji se provode na ovom području, izgradnji čiovskog mosta i rekonstrukciji brze ceste. Ove projekte je nazvao nacionalnim interesom i važnom karikom u razvoju gospodarstva, prvenstveno turizma na ovim područjima.

Kosor je za vrijeme svog boravka u Splitu, kao predsjednik Skupštine Grada Zagreba imao sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, dok se u Kaštelima našao i razgovarao s predsjednikom kaštelanskog Gradskog vijeća, Denisom Ivanovićem.

Preneseno sa www.kastela.org!