Otvoreno pismo Josipa Hržića, predsjednika Triljskih liberala i zamjenika gradonačelnika upućeno Županijskim cestama.


Poštovana gospodo (Županijske ceste),

obraćamo Vam se nakon više upozorenja zbog problema s mostom Čikotina lađa na rijeci Cetini i stanje u kojem se isti nalazi.

Vi dobro znate da se most nalazi na županijskoj cesti br. 651, odnosno pod vašom ingerencijom, i da cijeli krajolik oko mosta spada u područje značajnog krajobraza kanjona Cetine.

Mostu je danas konstrukcija trula, čavli su preko 5 cm iznad površine i buše automobilske gume. Opasan je za prelazak, posebno za djecu, jer su na pojedinim mjestima rupe veće od pola metra. Na žalost, sa strane mosta nema zaštitnih ograda koje su nekoć tu bile.

Šaljemo vam fotografije da se u navedeno uvjerite sami.

Zbog takvog stanja vozačima je potrebno neuobičajeno mnogo vremena za prelazak mosta dužine 38 m.

Ta destinacija zvana Čikotina lađa svakim danom je posjećena od stotinjak turista, a posebno od ljubitelja raftinga na rijeci Cetini. Rijeka Cetina je biser Trilja i Cetinskog kraja, a most spaja područja grada Trilja i Omiša. U kakvom je stanju sada, most razdvaja umjesto da spaja stanovnike. Znamo da nam je turizam glavna gospodarska grana i da je zadovoljstvo i sigurnost gosta prioritet svih nas.

Mnogi turisti koriste ovu cestu i most pošto ista izlazi na državnu cestu D60-2 u Ugljanima. Zbog toga vas molimo da hitno sanirate most, popravite cestu i napravite na njoj proširenja zbog olakšane komunikacije.

Triljski liberali Vas pozivaju da iziđete iz okvira stranačkih prioriteta i da ovaj problem riješimo na zadovoljstvo svih. Prije svega mještana, a i svih drugih korisnika ovog mosta i ceste.

Predsjednik HSLS-a ogranak Trilj

Zamjenik gradonačelnika grada Trilja

Josip Hržić