Dana 07. studenog 2011. godine, ispred Kazališta lutaka u Splitu, splitski HSLS 
održao je tiskovnu konferenciju na temu: Treba li Splitu koncertna dvorana?

Tom prigodom prva na listi HSLS-a za X. izbornu jedinicu prof. dr. Ljiljana Vidučić rekla je da je vrijeme da Split nakon 1700 godina dobije koncertnu dvoranu, te se na taj način pridonese kulturnim događanjima u središtu grada i oživljavanju centra grada.

Time bi se omogućila prezentacija i napredak mladih diplomiranih glazbenika. U Splitu dijeluje 30-ak mladih glazbenika okupljenih oko grupe (Mladi akademski glazbenici), te oko Festivala komorne glaze i Festivala suvremene glazbe.

Koncertna dvorana može se smjestiti u okvir projekta istočne obale. Ali isto tako može se uz skromna ulaganja privesti svrsi secesijska dvorana na drugom katu kazališta lutaka. Krovna institucija koja bi mogla preuzeti brigu oko stavljanja dvorane u funkciju je Umjetnička akademija Sveučilišta u Splut (UMAS) koja bi mogla osmislti i koncertnu sezonu.

Split, grad glazbe, sporta i Sveučiilišta trebao bi prezentirati svoje talente i glazbeno obrazovati svoju mladost. Na taj način bi se njegovala ne samo kultura nego i plemenitost mladih. Njegovale bi se i nove generacije glazbenika. Konačno, vidljivi bi bili i gospodarski učinci preko obogaćivanja turističke ponude grada, naročito u predsezoni i podsezoni.