okrugli stol u svetom martinu
Sv. Martin na Muri – „Strateško političko planiranje“, naziv je savjetovanja koje je HSLS u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann održao u Sv. Martinu na Muri, od 15. do 18. srpnja 2011. Uz članove Središnjeg izbornog stožera, voditelje izbornih stožera u izbornim jedinicama te kandidate HSLS-a na predstojećim parlamentarnim izborima, na skupu su sudjelovali i Manfred Richter, član upravnog odbora Zaklade Friedrich Naumann, bivši zastupnik u Bundestagu i bivši gradonačelnik Bremerhavena, dr. Christian Christ-Thilo, direktor Zaklade Friedrich Naumann za Zapadni Balkan i Dušan Dinić, regionalni koordinator Zaklade Friedrich Naumann za Zapadni Balkan.

Nakon pozdrava načelnika Sv. Martina na Muri, Franje Makovca i uvodne riječi Dušana Dinića, prvoga dana savjetovanja sudionicima skupa predstavili su se kandidati HSLS-a za izbore u 3., 4., 5. i 8. izbornoj jedinici. U sklopu predstavljanja njihovog profila, sudionici su napravili i anketu o tome kakvu percepciju bi u očima birača mogli izazvati HSLS-ovi kandidati, Dragutin Kranjčec (3. izborna jedinica), Josip Vrbošić (4. i. j.), Senko Bošnjak (5. i. j.) i Čedomir Dundović (8. i. j.).

Nakon objavljenih rezultata, napravljena je analiza prednosti i slabosti tih kandidata po izbornim jedinicama, a potom je napravljena i komparacija njihovih prednosti i slabosti u odnosu na kandidate drugih političkih stranaka koji su im konkurenti u njihovim izbornim jedinicama.

Sudionici seminara razgovarali su i o povezivanju HSLS-ovih ključnih nacionalnih tema s temama po izbornim jedinicama uz ključno pitanje- kako komunicirati s HSLS-ovim biračima, kao i potencijalnim biračima.

Drugoga dana seminara, Saša Blažeković, član Središnjeg izbornog stožera i konzultant održao je iznimno zanimljivu prezentaciju pod nazivom “Sažetak komunikacije ključnih stavova HSLS-a za izborne jedinice”, nakon koje je održana rasprava, u kojoj su nazočni na skupu razmjenjivali mišljenja te postavljali upite kako bi što kvalitetnije krenuli u pripremu predizborne kampanje u svojim izbornim jedinicama.

Također, voditelji izbornih stožera izbornih jedinica podnijeli su izvješće o dosadašnjem radu svojih jedinica te iznijeli dvije ključne teme koje su važne u njihovim izbornim jedinicama i na kojima će temeljiti HSLS-ovu kampanju, nakon čega je također održana rasprava.

Zatim su financijski direktor kampanje Dabiša Bučanec i Dorica Nikolić, glavna tajnica HSLS-a i voditeljica Središnjeg izbornog stožera iznijeli osnovne tehničke, organizacijske i financijske upute izbornim stožerima izbornih jedinica te je time završen vrlo uspješan i koristan dvodnevni seminar HSLS-a.

Kako je to izgledalo na savjetovanju u Svetom Martinu na Muri možete vidjeti u našoj Google Picassa foto galeriji.