Hrvatska socijalno-liberalna stranka u ovoj kampanji daje jedno jedino obećanje, a to je da neće lagati građanima u lice, obmanjivati ih. Jer, ne valja biti naivan, neovisno o tome što su predizborna obećanja klasični dio političkog folklora, ona lako postanu i opasni fake news, a to Hrvatskoj i Europi najmanje treba u ovom trenutku.

Naime, ova kampanja se tek zahuktava, a građani su već zasuti morskim obećanjima, ali i opasnim slatkorječivostima. O zapošljavanju, rastu plaća i svemu besplatnome što će padati s neba dosad smo puno puta slušali i slušamo, čak i od istih osoba, iako sve to ima malo ili nikakve veze s europskim pitanjima i politikama, no sada se javljaju i obećanja o otpisu vanjskog duga, izlasku iz NATO-a i slično. Ono je bilo opasno, ovo je izrazito opasno.

HSLS će, u komunikaciji s građanima, tjedno birati prodavača magle minulog tjedna, a 24. svibnja, dan prije izborne šutnje, u finalu birat će se najveći prodavač magle cijele kampanje.

HSLS poziva sve da se uključe i kandidiraju svog omiljenog prodavača magle.

Gledajući kako se razvijaju kampanje odlučili smo javno upozoriti na političke egzibicije da bismo u drugom dijelu kampanje isticali ono što je ostvarivo i što stvara zajedništvo.

U prvom dijelu kampanje ismijavamo ovakve političke egzibicije upravo da bismo u drugom dijelu kampanje građanima ponudili ono što je ostvarivo, što možemo ostvariti zajedno.

Europa je pod udarom iznutra, Europa je pod udarom izvana. Lijevi i desni komesari ne žele joj dobro, a dobro joj ne žele i neke političke grupacije.

Stoga, čuvajmo našu europsku civilizaciju, a upravo iskreno okupljanje milijuna ljudi diljem Europe, i vjernika i ateista, oko tragedije Notre Dame pokazuje da nas povezuje naša zajednička europska baština, naša europska civilizacija. To ne damo, to ćemo braniti.

Prepoznaj prodavača magle, spasi Hrvatsku!Pištite nam bez straha na hsls@hsls.hr!