U petak 25. travnja u Novskoj predstavljena je lista broj 12 za Europski parlament koju su zajednički predložili HSLS,Nacionalni forum, PGS i Lista za Rijeku. Nositelj liste je prof. dr. sc. Nikica Gabrić, a slijede Renata Šeperić Petak, dr. sc. Mato Palić, Vladimir Ferdelji, prof. dr. sc. Amir Musur, Gorana Horjan, Đuro Lubura, Mirza Šabić, Sanja Rukavina, Gordana Aksin i Jadranka Kosor.
Skup je otvorio gradonačelnik grada Novske i predsjednik GO HSLS-a mr.sc. Vlado Klasan, a okupljene građane pozdravio je i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Predstavljajući se građanima grada Novske, Renata Šeperić Petak rekla je kako su ideje i projekti dio njenog života.
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor naglasio je važnost parlamentarnih izbora 25. svibnja i pozvao građane da izađu na izbore. “Novska može povući puno sredstava iz EU fondova za regionalni razvoj, puno više nego grad Zagreb. Na ovim parlamentarnim izborima želimo pokazati da Hrvatska nije podijeljena na samo dvije opcije, lijevu i desnu, već da postoji i treća” rekao je Kosor.