hsls kutina udzbeniciIako je padala kiša, HSLS Kutina jučer je ponovno pokazao da razmišlja o svim našim građanima, pomogavši roditeljima slabijeg imovinskog stanja da svojoj djeci osiguraju bilježnice i školski pribor za novu školsku godinu. Ispred robne kuće u Kutini vrijedni članovi našeg ogranka dijelili su roditeljima i njihovim školarcima stvari potrebne za pohađanje nastave. Odaziv je bio popriličan, što samo pokazuje da nažalost ima sve više ljudi kojima je pomoć zaista potrebna. Zato nas još više ljuti bezosjećajnost gradonačelnika i vladajućih, kao i nezavisnih vijećnika koji nisu htjeli da se kupnja udžbenika sufinancira sa 50% novcem iz gradskog proračuna grada Kutine, što je predložio HSLS, te da se na taj način pomogne roditeljima svih osnovnoškolaca u Kutini. S druge strane za časopis gradonačelnika nazvan „Kutina – naš grad” i raznorazna nepotrebna putovanja gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i pročelnika uvijek se nađe novaca, te se na troškove vozila direktorice razvojne agencije Mrav troši oko 100.000 kuna godišnje, dok plaća nepotrebnog profesionalnog zamjenika gradonačelnika iznosi 250.000 kuna godišnje. Stoga smatramo da kada se to sve uzme u obzir, svakako mora biti i novaca za sufinanciranje udžbenika za našu djecu. Isto tako puno gradova i općina bilo je u stanju osigurati potpuno besplatne udžbenike za svoje učenike, dok je Kutina i ovaj puta podbacila na tom polju zahvaljujući gradonačelniku i njegovim vladajućim vijećnicima.

U našoj akciji nismo se bazirali samo na sam grad Kutinu, već smo bilježnice i školski pribor dijelili onima kojima je potrebno i u Kutinskoj Slatini, Katoličkim Čairama, Stupovači, Janja Lipi, Kletištu i drugim okolnim mjestima, jer su sva ta mjesta zapravo grad Kutina.

Ovim putem željeli bi se zahvaliti svim članovima HSLS-a Kutina, kao i svim ostalim donatorima, koji su odvojili vlastita sredstva za ovaj plemeniti čin. Radom na terenu uvidjeli smo da postoje velike potrebe za pomoć roditeljima u nabavi školskog pribora, radi čega smo odlučili da ćemo u budućnosti nastojati napraviti još bolju akciju i tako još više pomoći našim sugrađanima.

I na kraju, obzirom da u ponedjeljak počinje nova školska godina, HSLS Kutina želi svim učenicima i nastavnicima sretnu i uspješnu školsku godinu, s napomenom da dok djeca u školi stječu nova znanja, mi ćemo marljivo raditi kako bi svima pružili bolje uvjete za odrastanje u voljenom gradu Kutini.