HSLS Kaštela predlaže zabranu prometovanja dijelom rive u K. Starom tijekom sezone 27.5.2011.

Izmjena Odluke o uređenju prometa na području grada Kaštela bi se odnosila na period od 1. lipnja do 30. rujna, odnosno samo za turističku sezonu, i bila bi zapravo pilot projekt za postupno zatvaranje i u drugim dijelovima grada u turističkoj sezoni ukoliko postoji interes.
Protiv smo parcijalnih rješenja i zabrane radi zabrane. Iskustvo ranijih zabrana i površna rješenja kakva su poduzimana ranije nisu dala najbolje rezultate, navodi se u priopćenju ove stranke.
 
HSLS se zalaže za cjelovita rješenja koja će u početku financijski koštati nešto više, ali će u konačnici dati bolji rezultat, jer će uzeti u obzir interese što šireg kruga zainteresiranih; ugostitelja, gostiju, građana koji žive u toj zoni, javnog servisa i ostalih. HSLS predlaže trajno rješenje koje bi podrazumijevalo ugradnju hidrauličnih stupića koji bi se podizali i spuštali daljinskim upravljačem, magnetnom karticom ili daljinski preko uređaja kojim bi se ugrađivao na vozila. Posjedovanje i kupnju bi trebalo omogućiti stanarima koji žive u tom djelu i kojima bi trebalo omogućiti kupnju daljinskih, magnetne kartice ili sl. za ulazak odnosno izlazak iz zone, kao i za neke javne službe za hitne intervencije kao i privremene dozvole radi opskrbe.
HSLS se zalaže za dobro promišljeno rješenje, u interesu stanara koji žive u tom djelu i koje bi ta odluka u najmanjoj mjeri dekomodirala. Upravo zbog toga bi ovu problematiku trebalo dobro raspraviti i naći rješenje koje bi malo više koštalo, ali bi kao cjelovito moglo biti općeprihvaćeno. Obzirom da se turistička sezona primiče, te da je inicijativu podržala i Turistička zajednica grada predlažemo da se ovo pitanje čim prije stavi na dnevni red, navode u HSLS-u Kaštela.
 
HSLS Kaštela podržava inicijativu ugostitelja iz K. Starog za zatvaranje prometa na Rivi u K. Starom, ulica Obala Kralja Tomislava, na djelu istočno od Spomenika – Vjesnik Slobode (konjanik) do Caffe bara – ¨Gajo¨¸ u večernjim satima u turističkoj sezoni zbog uspostave slobodne pješačke sezone.