hrebak bascevan cupek
BJELOVAR – U četvrtak, 13. listopada 2011. godine, Županijska organizacija HSLS-a  Bjelovarsko-bilogorske županije održala je tiskovnu konferenciju pod naslovom:

«S novim ljudima za bolju Hrvatsku», na kojoj su predstavljene osobe koje će predstavljati HSLS Bjelovarsko-bilogorske županije kao kandidati na predstojećim parlamentarnim izborima.

Tiskovnu konferenciju otvorio je predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Alen Baščevan, koji je tom prilikom rekao: «Listu HSLS-a u II izbornoj jedinici nositi će predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, dok će drugo mjesto pripasti članu HSLS-a s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Vodstvo HSLS-a prepoznalo je  rad i uspjeh naše organizacije u proteklih godinu dana, te simpatije i povjerenje koje je HSLS stekao među građanima Bjelovarsko-bilogorske županije. Iz tog razloga našoj je organizaciji na listi HSLS-a dodjeljeno visoko drugo mjesto za koje se po svim relevantnim anketama realno možemo boriti. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji odlučili smo predstaviti nove ljude iz naše županije koji će biti visoko rangirani na listi HSLS-a. Htjeli smo poslati i poruku svim mladim ljudima da se u HSLS-u rad i ideje mladih ljudi vrednuju te smo odlučili da na drugom mjestu bude Dario Hrebak, kao predsjednik Mladih hrvatskih liberala na državnoj razini.» – istaknuo je Baščevan.

Dario Hrebak, voditelj izbornog stožera II izborne jedinice i predsjednik bjelovarskog HSLS-a,  tom prilikom rekao je: «U HSLS-u vlada zajedništvo, Alen i ja smo prvenstveno prijatelji, a tek potom političari te nam nije bilo teško odlučiti tko će biti druga osoba na listi kao što je to problem u nekim drugim strankama gdje su započele frakcijske borbe. Za razliku od ostalih Alen i ja smo odlučili podijeliti mandat ukoliko nam građani ukažu povjerenje, iz razloga što nama ne treba saborska fotelja, mirovina i privilegije za koje se bore neki drugi političari, jer kao što znadete na to pravo po novom zakonu imaju samo one osobe koje mandat saborskog zastupnika odrade u cijelosti. Nama je u interesu jačanje HSLS-a, te da gradovi Bjelovar i Daruvar imaju svoje saborske zastupnike i da se gradovi županije ravnomjerno razvijaju. Proveli smo anketu na području naše županije i upitali građane koji su to najveći problemi naše županije, a koji se prelamaju preko njihovih leđa. Preko 70% anketiranih odgovorilo je da su dva najveća problema nezaposlenost mladih i kolaps gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije. Danas imamo situaciju da je preko 12.000 stanovnika naše županije nezaposleno, a od tog broja više od 40% čine mlade osobe do 34 godine starosti. Isto tako mali i srednji poduzetnici su na izdisaju, obrti i male tvrtke se gase, a oni su ti koji bi trebali nositi razvoj našeg društva. Ovom prilikom obećajemo da ćemo se u kampanji, te ukoliko nam građani ukažu povjrenje, u Saboru Republike Hrvatske boriti za rješavanje tih problema.

Svjedoci smo jučerašnje nedemokratske atmosfere u Saboru koja je zasigurno kod mnogih građana izazvala logično pitanje: Imamo li mi uopće za koga glasati?

Građani, ako cijenite nove mlade ljude, rad, poštenje, iskrenost i odgovornost, imate za koga glasati»- zaključio je Hrebak.

Medijima se predstavio i predsjednik garešničkog HSLS-a Goran Cupek, koji je tom prigodom predstavio najveći uspjeh garešničkog HSLS-a: «Na nedavno održanim izborima za mjesne odbore u Gradu Garešnici, HSLS je po prvi puta izašao samostalno i predao svoje liste na 11 od 19 mjesnih odbora čime je po brojnosti lista bio odmah iza SDP-a. Ovim putem želimo zahvaliti građanima koji su na izborima izabrali treći put i dali nama povjerenje, jer smo bili iznenađenje izbora s osvojenih 19% glasova i 13 vijećničkih mandata čime smo se dokazali kao jedna od najjačih političkih opcija u Garešnici. Obećajemo našim glasačima da ćemo ovakvu principjelnu politiku provoditi i dalje, te da ih nećemo razočarati.»- rekao je Cupek.