vrgoracPrema neslužbenim informacijama, na nedjeljnim izborima za gradonačelnika Grada Vrgorca Rudolf Grljušić, zamjenik Zdravko Primorac, kandidat Domoljubne koalicije (HDZ-HSS-HSLS-HSP AS) osvojio je 2034 glasova, a kandidat Nezavisne liste mladih Ante Pranić, zamjenik Ljubomir Erceg osvojio je 2026 glasova.

Prije dva tjedna, u Gradskom vijeću HDZ-ova koalicija osvojila je sedam mandata, NL pet, SDP dva, a HNS jedan mandat.

Novi gradonačelnik Vrgorca, za portal rogotin.hr izjavio je kako osjeća zadovoljstvo zbog velike pobjede, jer se borba vodila do zadnjeg trenutka. Zahvalio je svima koji su glasovali na izborima, a posebno svojim biračima i koalicijskim partnerima.” Od ponedjeljka počinjemo raditi zajedno za Vrgorac. Stoga pozivam sve vijećnike Gradskoga vijeća na odgovornost i razum”, rekao je Grljušić.

U pobjedničkoj koaliciji aktivno je sudjelovao i Matko Radonić, koordinator HSLS-a za X izbornu jedinicu i predsjednik liberala u Pločama. „HSLS je u Vrgorcu tek osnovan, a očigledno je da smo na ovako važnim izborima donijeli prevagu kandidatu Domoljubne koalicije. Veseli nas da je to prepoznao veliki broj ljudi, a mi ćemo naše aktivnosti u idućem vremenu dodatni intezivirati”, rekao je Radonić