budisa u zadru
ZADAR – „Jedni lažu da bi ostali na vlasti, a drugi da bi vlast dobili. Mi jedini govorimo istinu i govorit ćemo je sljedećih dva i pol mjeseca do izbora. Dražen Budiša je čovjek koji je sve dao za Hrvatsku, a nije uzeo ništa“, poručio je sa skupa HSLS-a za 9. izbornu jedinicu, održanom u nedjelju, 18. rujna 2011. godine u Zadru predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Pozvao je i bivše HDZ-ovce da glasuju za Dražena Budišu, nositelja HSLS-ove liste u toj izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kosor je ponovio i da HSLS u svih 11 izbornih jedinica izlazi samostalno na izbore, kazavši i da građani trebaju učiniti sve da se uspostavi ravnoteža, da ni lijeva ni desna opcija ne dobije apsolutnu većinu. Također je podsjetio i da su liberali i na ovaj skup došli o svom trošku jer nemaju za platiti stotine autobusa za prijevoz. „Čuo sam da su ljudi na skup HDZ-a  dolazili čarter avionima“, kazao je predsjednik HSLS-a.

Na pitanje novinara da komentira Vladinu odluku o prebacivanju dionica Croatia osiguranja i Janafa u mirovinske fondove, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je kako je Janaf krvotok Hrvatske te ga ne bi smjeli prodavati.

»Janaf je krvotok Hrvatske, tko prodaje svoj krvotok? Na saboru HDZ-a čuli smo poruke da treba čuvati Hrvatsku, pa neka čuvaju Hrvatsku tako da ne prodaju Janaf i Croatia osiguranje«, rekao je. Na pitanje da komentira program Kukuriku koalicije, Kosor je rekao da je SDP-ov program zapravo lijepi program, skoro na rubu bajke, ali neizvediv. »Hrvatskim građanima je dosta da ih se pred izbore laže, a da se nakon izbora onda provodi neka druga politika. Taj program je neizvediv, jer nema smanjenja javne potrošnje i rezova. A i djeci u školi je jasno da u Hrvatskoj danas nema oporavka gospodarstva bez rezova«, istaknuo je Kosor.

Hrvatskoj trebaju planovi za izvlačenje iz krize, a ne planovi za dobivanje glasova. HSLS je spreman za politiku pravih i nepopularnih poteza, poručio je sa skupa Dražen Budiša, nositelj HSLS-ove liste u 9. izbornoj jedinici. Kritizirao je SDP zbog lažne demagogije, a HDZ zbog vođenja države, koje ocjenjuje kao borbu za osobnu korist, kako je kazao, svim nelegalnim sredstvima. „Hrvatsku zaista treba čuvati, ali od HDZ-a“, izjavio je Budiša, referirajući se na Izvještajni sabor HDZ-a, s kojeg je znakovito poručeno kako će HDZ čuvati Hrvatsku.