HSLS je danas predstavio svoju listu kandidata za izbore za Europski parlament. Na ove europske izbore HSLS izlazi samostalno, a listu predvodi dr.sc. Saša Poljanec-Borić, znanstvenica s Instituta Ivo Pilar.

„HSLS će u ovoj kampanji izaći samostalno kao stranka koja jedina u Hrvatskoj u ovom trenutku zastupa istinske liberalne ideje. Na ovim izborima govorit ćemo o tome kakvu Hrvatsku u kakvoj Europi želimo, a za nas je to Europa više slobode za svakog pojedinca i manje birokracije“,

izjavio je na predstavljanju liste Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Osim Darinka Kosora, medijima se obratio i potpredsjednik HSLS-a Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, koji je istaknuo da Hrvatska „treba redizajn, ali da i Europska Unija treba redizajn jer sa zastarjelim birokratskim modelima upravljanja iz prošlog stoljeća nemoguće je graditi uspješno, dinamično gospodarstvo 21. stoljeća. Fokus mora biti na više slobode i stvaranju novih vrijednosti, zdravih ideja i stvaranju kulta rada nasuprot prodavača magle kojih je, nažalost, sve više. “

Dr.sc. Saša Poljanec-Borić koju je HSLS predstavio pod sloganom Naš čovjek za Europu predstavljajući listu rekla je da: „je ova lista izrazito proeuropski orijentirana, čine ju kandidati koji nisu opterećeni nikakvim repovima iz prošlosti i nudi novu, zdravu viziju Hrvatske i Europske Unije i snažno se zalaže za liberalne vrijednosti i liberalnu EU. Prva briga hrvatskih liberala bit će sigurnost pa će fokus kampanje biti Schengen SADA. Suprotno od lijevih i desnih političkih komesara i neodgovornih populista koji prodaju maglu i time dovode u pitanje sve što je ujedinjena Europa postigla od pada Berlinskog zida, HSLS će osnažiti ideju liberalne Europe kako u Hrvatskoj tako i u EU. Europska Unija nije problem, Europska Unija je rješenje!“ zaključila je na kraju predstavljanja programa i liste Dr. sc. Saša Poljanec-Borić.

Više o dr.sc. Saši Poljanec-Borić na www.poljanec.hr , a ukoliko trebate dodatnih informacija slobodno se javite na 01 4810 401.