do menzeNa današnjoj konferenciji za medije Mladi hrvatski liberali- mladi HSLS-a odgovorili su na optužbe koje dolaze iz Studentskog centra kako su njihovi posljednji istupi u kojima su kritizirali otvaranje studentskog kafića nauštrb menze označeni „zlonamjernima i zločestima”.

Dajući podršku splitskim mladim liberalima predsjednik Mladih HSLS – a Toni Garac se začudio takvoj retorici jer kako kaže – niti se MHL bavio SC-om niti Ravnateljicom, nego upravo nedostakom menzi u Splitu.

-Naša nastojanja oko menze su aktualna već dvije godine i nije to nikakva predizborna priča. Nismo kritizirali radi kritike, nego ponudili rješenja da se u dogovoru s Gradom pronađe prostor u kojem bi se otvorila menza ili sukladno Pravilnikom propisanoj proceduri omogući sklapanje ugovora o pružanju usluga studentske prehrane sa privatnim restoranima – kaže Garac i dodaje – Žao mi je da se rasprava oko menze pokušava pretvoriti u obračun nas i SC-a.

Hrvoje Bašić,čelnik splitskih mladih liberala koji je posljednjih dana istupao na temu studentskog kafića tvrdi kako je riješenje koje nudi MHL najjeftinije i najpovoljnije, makar kao prijelazno rješenje.

-Iz SC-a su u posjednje dvije godine dolazile informacije kako za menzu treba 3, 5, 10 pa i 12 milijuna kuna – kaže Bašić pokazujući medijske istupe iz SC-a.

Bašić je ponovio prijedlog da se menza ponudi privatnim restoranima i još jednom objasnio kako MHL kada govori o menzi u centru ne govori o zgradi bivšeg „Indeksa” oko koje postoje imovinsko – pravni sporovi već je ona postala sinonim za problem prehrane studenata na splitskom Sveučilištu.

-Pozivam nadležne institucije i tijela da sukladno proceduri raspišu natječaj za privatne restorane, vjerujem da bi se pronašao interes za takvo nešto, jer ako postoji u Dubrovniku, Šibeniku i Zagrebu zašto ne bi u Splitu – zaključuje Bašić koji je na koncu pozvao sve studentske udruge i predstavnike da inicjativu za menzu u centru podrže jer je ona samo u interesu studenata.