Darinko KosorU sklopu obilaska HSLS-ovih organizacija na području Osječko-baranjske županije i obnoviteljske skupštine Gradskog ogranka HSLS-a u Osijeku, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor proteklog je vikenda posjetio Našice i Osijek.

Pri posjetu Našicama, predsjednika HSLS-a pozdravio je predsjednik našičkog ogranka HSLS-a Hrvoje Šleder, koji je predsjednika ukratko izvijestio o radu i aktivnostima ogranka, kao i o planovima za budući rad i predstojeće lokalne izbore.

Kosor je u svom obraćanju rekao kako je HSLS reformska stranka, kojoj je cilj provedba reformi i zaštita europskih standarda, zbog čega je i ušla u Domoljubnu koaliciju. Za predstojeće lokalne izbore, cilj našičkog HSLS-a je ulazak u Gradsko vijeće Grada Našica, kroz moguću koaliciju sa strankama Domoljubne koalicije, no postoji otvorenost za suradnju i sa ostalim strankama na lokalnoj razini.

Darinko Kosor Prisutnima se obratio i Tomislav Kuna, predsjednik županijske organizacije HSLS-a Osječko-baranjske županije, koji je naglasio kako je siguran da će HSLS ogranka Našice u Gradskom vijeću ponovno raditi za dobrobit tog grada.
Na obnoviteljskoj skupštini HSLS-a u Osijeku izabrano je novo vodstvo ogranka. Za novog predsjednika ogranka jednoglasno je izabran Mario Festetić, a za potpredsjednika Dario Mlinarević.
Nakon skupštine se okupljenima obratio Darinko Kosor, te naglasio kako je HSLS reformska stranka koja se na današnji dan vratila u Osijek, tako da svi koji podržavaju građansku, liberalnu tradiciju imaju stranku koju mogu podržati. Obnoviteljskom skupštinom je najavljeno vraćanje jedne građanske opcije u Osijek, grad u kojem su proteklih nekoliko godina opcija bili samo HDSSB, HDZ te nekoliko pravaških mogućnosti.

Darinko Kosor Kosor je naglasio kako se Vlada mora baviti reformama, od kojih neke podržavaju, dok na neke imaju primjedbe, primjerice na reformu stope poreza na nekretnine, s time da bi podržali pretvaranje komunalne naknade u porez na nekretnine.
Kosor smatra da do preslagivanja Vlade neće doći, a kao rješenje vidi rad na reformama ili nove izbore. Izbornoj skupštini u Osijeku sudjelovao je i potpredsjednik HSLS-a Dario Hrebak.