seminar bbz

HSLS Bjelovarsko-bilogorske županije održao je u subotu 16.6.2012. godine pripremni seminar za predstojeće lokalne izbore na kojem je sudjelovalo 200 članova HSLS-a te vodstva općinskih i gradskih ogranaka kao i sam vrh stranke.

Predavači na seminaru bili su Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Dario Hrebak, potpredsjednik HSLS-a, Dorica Nikolić, politička tajnica HSLS-a, Alen Baščevan, predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ i Saša Blažeković, nezavisni politički konzultant. Prije samog seminara održana je tiskovna konferencija na temu “Liberalni pogled na bjelovarsku stvarnost”.

Darinko Kosor je naglasio: „Okupili smo se danas u ovoj županiji jer je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od najjačih županijskih organizacija HSLS-a. Osobito sam ponosan na ovu organizaciju jer sam upoznat s političkim okolnostima koje su se odvijale u vašoj Županijskoj skupštini i drago mi je da ŽO HSLS-a BBŽ nije pristala na nemoralne ponude koje su dobivali od HDZ-a i HSS-a. Sada se vidi kakva politika može biti; donedavno su te dvije stranke vladale ovom županijom, a danas kada je ljubav pukla žele HSLS uvući u svoje probleme. Još do jučer su nas potcijenjivali i izrugivali nam se. Nama je iz tog razloga osobito drago da HSLS izlazi samostalno na sljedeće lokalne izbore i da već sada imamo 11 kandidata za načelnike općina i gotovo za sve gradove kandidate za gradonačelnika. Za nas je ovo jako bitna činjenica jer ovdje imamo izuzetno kvalitetne ljude.”

„Mislim da treba otvoreno i jasno govoriti o političkom stanju u Hrvatskoj jer Hrvatska je na putu prema Grčkoj i tko ne razumije kud mi putujemo taj radi protiv sebe samoga i protiv budućnosti svoje djece i svoje obitelji. Upravo zato građani sada trebaju dati javnu opomenu vladajućoj Kukuriku koaliciji za loš posao u prvih šest mjeseci, ali ne trebaju odmah i amnestirati HDZ jer to još nije zaslužio. Naime, ništa nisu napravili otkada više nisu dio vlasti“ – zaključio je Kosor.