bjelovarNa aktualnom satu Sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća, vijećnica HSLS-a, Zlatka Pemper, predložila je da se svi vijećnici odreknu naknade s te sjednice i da se cjelokupan iznos uplati za pomoć u liječenju teško bolesnom od ALS-a, Saši Šakanoviću Kovačiću – Šekiju. O tom prijedlogu se nije raspravljalo.

Nažalost, aktualni sat je prošao, a želeći reagirati na činjenicu da se niti gradonačelnik niti predsjednica Gradskog vijeća nisu osvrnuli na navedeni prijedlog vijećnici Pemper, predsjednica vijeća nije dala da izrazi svoje negodovanje činjenicom da se nitko nije osvrnuo na njen prijedlog.

Obrazloženje predsjednice vijeća bilo je da je aktualni sat trajao predugo te da vijećnici nemaju pravo na repliku. Na ovaj način bjelovarski su političari još jednom sugrađanima poslali poruku koliko im je stalo do ljudi koji ih plaćaju. Vodstvo HSLS-a će među svojim članovima organizirati sakupljanje pomoći za bolesnog Sašu te će se odazvati na sve akcije humanitarnog karaktera koje se ovih dana provode u gradu Bjelovaru.