Radnice noćne smjene bjelovarske tvornice keksa jutros su nakon posla na izlasku iz tvornice dočekale ruže.

 

Treću godinu zaredom članovi Gradske organizacije HSLS-a Bjelovara, zajedno s kandidatom za gradonačelnika Bjelovara Darijem Hrebakom, danas 8. ožujka, u 6 sati, dočekali su radnice noćne i jutarnje smjene tvornice „Koestlin“ ispred ulaza u tvornicu i podijelili im žute ruže i čestitali Međunarodni dan žena.

Na taj su način simbolično željeli upozoriti na nejednakost žena u Hrvatskoj kada je riječ o ostvarivanju prava na rad, a i na plaće koje su u prosjeku i u našoj zemlji, kao i u Europi, niže od onih što ih primaju muškarci.

„Ovim simboličnim darivanjem želimo skrenuti pozornost na različite kriterije pri zapošljavanju žena, pri čemu one nemaju jednake mogućnosti za ostvarenje svojih prava niti u istoj mjeri korist od ostvarenih rezultata rada. Svim ženama, majkama, kolegicama i prijateljicama, svim sugrađankama, dajemo počast, pokazujemo naklonost i zahvaljujemo za sav doprinos nama kao pojedincima i društvu uopće!“ – napomenuo je Dario Hrebak, državni tajnik i zamjenik predsjednika HSLS-a.